Winterbanden wisselen

Bij Van Zijl’s Bandenservice kunnen wij uw winterbanden wisselen voor een scherpe prijs en een goede kwaliteit. Wij zijn onder andere gespecialiseerd in het bieden van service rondom autobanden. De kwaliteit die wij bieden is te waarborgen door onze uiterst geavanceerde balanceer- en uitlijnapparatuur. Hierdoor wisselen wij niet alleen uw banden, maar zorgen wij ervoor dat u tot de volgende wissel weer comfortabel en bovenal veilig de pad kunt.

Winterbanden

In het buitenland is het bij winterse weersomstandigheden vaak verplicht om winterbanden onder de auto te hebben. Hoewel dit in Nederland niet zo is, is het wel raadzaam om naar winterbanden te wisselen. Al vanaf 7 graden bieden winterbanden meer grip op het wegdek dan zomerbanden. Zeker bij een nat wegdek, waar we met de regenachtige winters in Nederland natuurlijk vaak mee te maken hebben. Winterbanden gebruiken in de zomer is af te raden omdat het rubber bij hogere temperaturen zacht wordt waardoor de grip ook afneemt.

Kortere remweg

Winterbanden wisselen zorgt voor meer grip in de winter doordat deze banden een andere rubbersamenstelling hebben. Daarnaast verschilt het profiel van winterbanden met dat van zomer banden door er extra lamellen aan toe te passen. Hierdoor wordt de remweg op sneeuw nog net niet twee keer gehalveerd in vergelijking met zomerbanden. Met winterbanden gaat u dus met veel meer zekerheid de weg op.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn, anders dan winterbanden, geschikt op gebruik bij hoge temperaturen. Wanneer de temperatuur daalt tot onder de 7 graden wordt het rubber van de banden harder waardoor de grip op de weg minder wordt. Als het dan ook nog eens gaat sneeuwen is het met zomerbanden eigenlijk niet veilig om de weg op te gaan. Bij een lage snelheid is de remweg al 2 keer zo lang. (Bron: ANWB).

Contact

Wanneer kom u de winterbanden wisselen? Wij verwelkomen u graag in onze zaak in Bunnik. Neem nu contact op via:

Tel: 030-6563328

Mail: bunnik@van-zijl.nl

Of vul het onderstaande contactformulier in:

http://www.van-zijl.nl/login/